Gurmania.ge Gurmania.ge 2021-06-19 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=1061 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/1061 0 ნაზი და ჰაეროვანი ნამცხვარი „ატმის სიამოვნება“ 2017-07-19 00:00:00 2017-07-19 00:00:00

ნგრედიენტები:

ფქვილი - 250 გ

კარაქი ან მარგარინი - 200 გ

შაქარი - 200 გ

რძე - 50 მლ

კვერცხი - 5 ც.

სოდა - 1 ჩ.კ.

ვანილი

ატამი - 900 გ

მოსასხმელად:

არაჟანი - 250 გ

შაქარი - 60 გ

მომზადება:

გადაურიეთ ერთმანეთში დარბილებული კარაქი, შაქარი და ვანილი. დაამატეთ კვერცხი, რძე, სოდა და ფქვილი. მოზილეთ ცომი. შემდეგ ცომი გადაიღეთ ფორმაში, ზემოდან გაანაწილეთ ატამი. გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთი.

კრემისთვის: გადაურიეთ ერთმანეთში არაჟანი და შაქარი. მოასხით კრემი ცხელ ნამცხვარს და დატოვეთ გასაგრილებლად.

გემრიელად მიირთვით!