ინგრედიენტები:
კვერცხი - 4 ც.
კარაქი ან მარგარინი - 100 გ
არაჟანი - 200 გ
სოდა - 1 ჩ.კ.
ფქვილი - 2,5 ჭიქა
ქიშმიში, ნიგოზი
შაქარი - 200 გ
შაქრის პუდრი მოსაყრელად
მომზადება:
კარაქი და ფქვილი აურიეთ ერთმანეთში, მიიღებთ ნამცეცოვან ცომს. დაამატეთ სოდა, არაჟანი და 4 ც. კვერცხის გული.
მოზილეთ ცომი, დაყავით მცირე ზომის ბურთულებად და 30 წუთით შედგით მაცივარში. ათქვიფეთ 4 ც. ცილა და შაქარი სქელ ქაფში.
თითოეული ბურთულა გააბრტყელეთ, შუაში მოათავსეთ 1 ჩ.კ. ათქვეფილი ცილა, ზემოდან დაადეთ ნიგვზის ნახევარი და 2-3 ც. ქიშმიში. მოკეცეთ წრე შუაზე და შემდეგ ისევ შუაზე, ცომი არ დაამაგროთ!
გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
გემრიელად მიირთვით!