რეცეპტები / ცომეული / სამარხვო ოლადები
სამარხვო ოლადები

ინგრედიენტები:

ფქვილი - 2 ს.კ.

 წყალი - 1,5 ჭიქა

საფუარი (ნედლი) – 30 გ

შაქარი - 1 ს.კ.

მარილი

მომზადება:

1. წყალი ოდნავ გაათბეთ და გახსენით საფუარი.

2. დაამატეთ შაქარი, მარილი, გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ არაჟნის კონსისტენციის ცომი. დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 20-30 წუთით. როგორც კი ცომი ამოვა, უკვე შეგიძლიათ  ოლადების გამოცხობა. არავითარ შემთხვევაში არ მოურიოთ ცომს.

3. ტაფაში გააცხელეთ ცოტაოდენი ზეთი, დაიცადეთ, რომ გაცხელდეს, და სადილის კოვზით დააწყეთ ოლადები. შეწვით ორივე მხრიდან ოქროსფრამდე.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა