ცომი ბრიზე – მარილიანი და ტკბილი ღვეზელებისთვის გამოიყენება. იმისათვის, რომ ცომი კარგი გამოგივიდეთ, აუცილებელია გამოიყენოთ საჭირო კონსისტენციის კარაქი – არც ძალიან გაყინული და არც ძალიან დარბილებული.
მარტივად რომ ვთქვათ, კარგი იქნება, თუ კარაქს მაცივრიდან ცომის მომზადების დაწყებამდე რამდენიმე წუთით ადრე გამოიღებთ მაცივრიდან.
ინგრედიენტები:
200 გ ფქვილი;
120 გ კარაქი;
3 სუფრის კოვზი წყალი;
5 გ მარილი.
მომზადების წესი:
ხის დაფაზე დაყარეთ გაცრილი ფქვილი, შუაში გააკეთეთ ჩაღრმავება, ჩაასხით წყალი, მოათავსეთ დაჭრილიკარაქი და მოაყარეთ მარილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ, მოზილეთ ცომი.
ზილეთ იქამდე, სანამ ცომი ელასტიკური არ გახდება. არ უნდა ეკვროდეს ხელებს. შემდეგ დააგუნდავეთ, მოათავსეთ ფქვილმოყრილ დაფაზე, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 1 ან მეტი საათი.