რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / შოკოლადისა და ყავის ტრიუფელი - გემრიელი ტკბილეული საკუთარი ხელით
შოკოლადისა და ყავის ტრიუფელი - გემრიელი ტკბილეული საკუთარი ხელით

ინგრედიენტები:

შოკოლადი - 2 ფილა (1 რძიანი, 1 შავი შოკოლადი - სულ 200 გ)

ნაღები 33 % - ¼ ჭიქა

მოდუღებული ყავა - 2 ს.კ.

კაკაო ან გატარებული ნიგოზი ან თხილი - მოსაყრელად

 

მომზადება:

ნაღები მოათავსეთ ქვაბში და მიიყვანეთ დუღილამდე. შოკოლადი წვრილად დატეხეთ, დაამატეთ ცხელი ნაღები და 2 ს.კ. მაგარი ყავა. დატოვეთ 10-15 წუთით, შემდეგ კარგად აურიეთ ერთგვაროვნამდე და შედგით მაცივარში 40 წუთით.

ნიგოზი ან თხილი მოხალეთ, გააგრილეთ და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მაცივრიდან გამოიღეთ შოკოლადის ნარევი. 

კოვზით აიღეთ ცოტაოდენი რაოდენობა, გააკეთეთ ბურთულები და ამოავლეთ კაკაოს ფხვნილში ან ნიგოზში (თხილში). მომზადებული ტრიუფელები შედგით მაცივარში ან საყინულეში გასასქელებლად.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა