რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / არაჩვეულებრივად გემრიელი ხაჭოს ფენოვანი ნამცხვარი - პირდაპირ პირში დნება!
არაჩვეულებრივად გემრიელი ხაჭოს ფენოვანი ნამცხვარი - პირდაპირ პირში დნება!

ინგრედიენტები:

რბილი ხაჭო - 350 გ

მარგარინი (დარბილებული) – 250 გ

ფქვილი - 420-450 გ

გამაფხვიერებალი - 1 ჩ.კ.

ვანილი - 1 გ

შაქარი (მოსაყრელად) – 100 გ


მომზადება:

ხაჭო დაჭყლიტეთ ჩანგლით ვანილთან და დარბილებულ მარგარინთან ერთად.

დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი (ჯერ დაამატეთ 400 გ ფქვილი, დანარჩენი კი საჭიროებისამებრ). ფქვილის რაოდენობა დამოკიდებულია ხაჭოს სისველესა და ცხიმიანობაზე. ცომი უნდა გამოვიდეს რბილი და არა მწებვარე. ცომი შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით.

ცივი ცომი გააბრტყელეთ 0,5 სმ სისქის. სამუშაო მაგიდასა და  ცომს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი. ამოჭერით ნებისმიერი ფორმისა და ზომის ნამცხვრები.


თეფშზე დაყარეთ შაქარი. ამოჭრილი ნამცხვრები ცალი მხრიდან ჩააწეთ შაქარში და ხელით დააჭირეთ, რომ მიეწებოს. შაქრიანი ნამცხვრები დააწყეთ პერგამენტით მოფენილ ღუმელის ფორმაზე.

გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში ოდნავ ოქროსფრამდე, დაახლოებით 15-20 წუთი. 

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა