რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / სოკოთი ფარშირებული ყაბაყი - ნაზი და გემრიელი კერძი საახალწლო სუფრისთვის
სოკოთი ფარშირებული ყაბაყი - ნაზი და გემრიელი კერძი საახალწლო სუფრისთვის

ინგრედიენტები:

ყაბაყი - 1 კგ

სოკო - 400 გ

გახეხილი ყველი (სურვილისამებრ) – 100 გ

ბრინჯი - 100 გ

მცენარეული ზეთი - 40 გ

მარილი, პილპილი - გემოვნებით

მწვანილი - გემოვნებით

ხახვი - 1-2 ც.

სტაფილო - 1 ც.

პომიდორი - 1-2 ც.

 

მომზადება:

1.     ყაბაყი გაფცქვენით, დაჭერით 2-3 სმ სისქის რგოლებად, ამოაჭერით გული, დააყარეთ მარილი და პილპილი.

2.     სოკო სამჯერ აადუღეთ და გამოუცვალეთ წყალი და ყოველ ჯერზე გადაავლეთ. შეწვით ზეთზე და დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო, დააყარეთ მარილი და პილპილი.

3.     მოხარშეთ ბრინჯი და გადაურიეთ სოკოს მასას.

4.     ყაბაყის რგოლები დააწყეთ ზეთიან ტაფაზე ან ღუმელის ფორმაზე. იქვე შეიძლება ჩაამატოთ ცოტაოდენი წყალი, იმისათვის რომ ყაბაყი არ გამოვიდეს მშრალი. თითოეულ რგოლში  მოათავსეთ ბრინჯისა და სოკოს ნარევი, მოაყარეთ ცოტაოდენი გახეხილი ყველი, ზემოდან დაადეთ პომიდვრის რგოლი და ისევ მოაყარეთ გახეხილი ყველი.

5.     შედგით 180-200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთით.

6.     კერძი მზად არის. გადაიღეთ თეფშზე და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა