რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ბანანი შუბაში
ბანანი შუბაში

ინგრედიენტები:

ბანანი - 3 ც.

ხაჭო - 400 გ

კარაქი - 100-150 გ

შაქარი - 6 ს.კ.

არაჟანი - 2 ს.კ.

ნიგოზი - 0,5 ჭიქა

კაკაოს ფხვნილი - 2 ს.კ.

 

მომზადება:

1.     კარაქი დაარბილეთ და აურიეთ 4 ს.კ. შაქართან.

2.     დაამატეთ ხაჭო და კარგად აურიეთ.

3.     ბანანს მოაცილეთ ქერქი, დადეთ ლანგარზე და წაუსვით ხაჭოს მასა, ზემოდან დაადეთ კიდევ ერთი ბანანი და ისევ წაუსვით ხაჭოს მასა. უნდა გამოვიდეს გორაკი.

4.     არაჟანი, 2 ს.კ. შაქარი და კაკაო გადაურიეთ ერთმანეთში.

5.     არაჟნის კრემი წაუსვით ზემოდან გორაკს.

6.     ნიგოზი დაჭერით და დააყარეთ დესერტს.

შედგით მაცივარში მინიმუმ 1 საათით.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა