ინგრედიენტები:
ფქვილი - 1,5 ჭიქა
შაქარი - 1 ჭიქა
არაჟანი - 2 ს.კ.
კვერცხი - 4 ც.
ვანილი
სოდა - 1 ჩ.კ.
შაქრის პუდრი - 1 ს.კ.
ვაშლი - 2 ც.
ქიშმიში - ½ ჭიქა
მომზადება:
1. კვერცხი ათქვიფეთ შაქართან.
2. დაამატეთ არაჟანი, ვანილი და სოდა. აურიეთ.
3. დაამატეთ გაცრილი ფქვილი. კარგად აურიეთ.
4. ვაშლი გათალეთ და დაჭერით თხლად.
5. ქიშმიში გარეცხეთ, ჩაალბეთ 20 წუთით და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.
6. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და გადაიღეთ ცომის ნახევარი, ზემოდან გაანაწილეთ ვაშლისა და ქიშმიშის ნაწილი. შემდეგ გადაიღეთ დარჩენილი ცომი და დანარჩენი ვაშლი და ქიშმიში.
7. გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ასანთის ღერით.
8. მომზადებული პეროგი გააგრილეთ და ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
გემრიელად მიირთვით!