
ინგრედიენტები:
ფქვილი - 250 გ
კვერცხი - 3 ც.
ლიმონი - 2 ც.
კარაქი - 200 გ
შაქარი - 150 გ
ვანილის შაქარი - 1 პაკეტი
მარილი - მწიკვი
სოდა - 1 ჩ.კ.
შაქრის პუდრი - 150 გ
მომზადება:
კარაქი კარგად ათქვიფეთ, თანდათან დაამატეთ შაქარი, ვანილის შაქარი, მარილი და კვერცხი.
1 ც. ლიმონი კანიანად გახეხეთ და დაამატეთ კარაქისა და შაქრის ნარევს. კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და სოდა და ისევ კარგად აურიეთ.
ღუმელის ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიღეთ ცომი. გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
გამოიღეთ ნამცხვარი ღუმელიდან. მეორე ლიმონისგან გამოწურეთ წვენი და გადაურიეთ შაქრის პუდრს. თბილ ნამცხვარს წაუსვით ლიმონის მინანაქარი და როცა გაგრილდება დაჭერით.
გემრიელად მიირთვით!