
ინგრედიენტები:
ცომი:
კვერცხი - 2 ც.
შაქარი - 1 ჭიქა
არაჟანი - 1 ჭიქა
სგუშჩონი - 0,5 ქილა
კაკაო - 2-3 ს.კ.
სოდა ძმრით - 1 ჩ.კ.
ფქვილი - 1 ჭიქა
კრემი:
კარაქი - 200 გ
სგუშჩონი - 0,5 ქილა
მინანქარი:
შავი შოკოლადის ფილა - 1 ც.
კარაქი - 50 გ
მომზადება:
1. კარგად ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი ერთგვაროვნამდე. დაამატეთ არაჟანი, სგუშჩონი, კაკაო, ფქვილი, სოდა ძმრით.
2. ფორმას წაუსვით კარაქი და, ერთ ფენაზე 5-6 კოვზის ანგარიშით, გამოაცხეთ ფენები 180 გრადუსამდე წინასწარ გახურებულ ღუმელში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ასანთის ღერით.
3. წყლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი და მოამზადეთ მინანქარი.
4. კრემისთვის აურიეთ ერთმანეთში სგუშჩონი და კარაქი. წაუსვით გაგრილებულ ფენებს და ზემოდან მოასხით შოკოლადის მინანქარი. ტორტი დატოვეთ 2-3 საათით, რათა კრემი კარგად გაუჯდეს ბისკვიტს.
გემრიელად მიირთვით!