
აციებისთანავე, ფრანგები წითელი ღვინის წრუპვას თავს ანებებენ, კაფეებში იყრიან თავს და ცხელ შოკოლადს მიირთმევენ კრეპებთან ერთად. ნამდვილი ფრანგული ცხელი შოკოლადი კი ასე მზადდება
საჭირო მასალა:
3 ჭიქა რძე
1 ჭიქა 35%-იანი არაჟანი
¼ ჭიქა შაქარი
200გრ შავი შოკოლადი
მწიკვი მარილი
1 შეკვრა ვანილი
მომზადება:
ქვაბში ჩავასხათ 2 ჭიქა რძე და არაჟანი, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. მეორე ქვაბში კი ჩავყაროთ შოკოლადი და შაქართან და მარილთან ერთად გავადნოთ.
მიღებულ მასას დავუმატოთ ერთი ჭიქა რძე და ვანილი. ეს ყველაფერი დავუმატოთ რძისა და არაჟნის ნაზავს. კარგად ავურიოთ და დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი ჩამოვასხათ ჭიქებში.
არაჟანი ცხელ შოკოლადს განსაკუთრებულ სინაზეს სძენს. ხშირად მის ნაცვლად, სახამებელს იყენებენ.
ფრანგები ხშირად ცხელ შოკოლადში ამატებენ თაფლს, ვისკის, ყავას ან ლიქიორს.