რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / აღმოსავლური ტკბილეული - შერბეტი არაქისით
აღმოსავლური ტკბილეული - შერბეტი არაქისით

ინგრედიენტები:

არაქისი -1 ჭიქა

რძე - 1 ჭიქა

შაქარი - 3,5 ჭიქა

კარაქი - 80 გ

 

მომზადება:

ქვაბში ჩაასხით რძე და დაამატეთ 3 ჭიქა შაქარი. ხარშავთ 30 წუთის განმავლობაში მუდმივი მორევით.    

                                                                                                                                                            არაქისი მოხალეთ მშრალ ტაფაზე ოქროსფრამდე, რათა კანი ადვილად მოცილდეს. 

დარჩენილი შაქარი გადმოყარეთ მშრალ ტაფაზე და ხარშეთ მანამდე, სანამ არ გახდება ყავისფერი. მიღებული კარამელი დაამატეთ რძის ნარევს და ხარშეთ მზადყოფნამდე დაახლოებით ერთი საათი. დაამატეთ კარაქი.                                                                 

ფორმის ძირს გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და გადაიღეთ მასზე არაქისი. მოასხით მომავალი შერბეტი და დადგით გრილ ადგილას შესასქელებლად. შესქელებული შერბეტი დაჭერით ნაჭრებად და მიირთვით.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა