ინგრედიენტები:
ცხიმიანი ხაჭო - 250 გ
ფქვილი - 5 ს.კ. (150 გ)
კვერცხი - 1 ც.
შაქარი - 5 ჩ.კ. (50 გ)
სოდა - 1 ჩ.კ.
დაფქული დარიჩინი - 1 ჩ.კ.
შაქრის პუდრი - მოსაყრელად
ზეთი - ფრიტიურისთვის
მომზადება:
ხაჭო გასრისეთ. კვერცხი ათქვიფეთ ქაფში შაქართან და დარიჩინთან ერთად. დაამატეთ ხაჭო, ფქვილი, სოდა და მოზილეთ ცომი. ფქვილმოყრილ მაგიდაზე გააბრტყელეთ ცომი და მიეცით „ძეხვის“ ფორმა. დაჭერით კაკლის ზომის ნაჭრებად და გააკეთეთ ბურთულები. ფრიტიურისთვის გააცხელეთ ზეთი და ჩაუშვით პონჩიკების რამდენიმე ბურთულა სანამ არ გახდება ოქროსფერი. ამოიღეთ ქაფქირით და დააწყეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი. შემდეგ ჩაუშვით პონჩიკების შემდეგი პარტია. ბოლოს მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
გემრიელად მიირთვით!