რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ფორთოხლის კანფეტები - გემრიელი და სასარგებლო
ფორთოხლის კანფეტები - გემრიელი და სასარგებლო

ინგრედიენტები:

ფორთოხალი - 1 კგ

ყავისფერი შაქარი - 400 გ

წყალი - 100 მლ

 

მომზადება:

ფორთოხალი გარეცხეთ და დამდუღრეთ. დაჭერით რგოლებად დაახლოებით 0,5 სმ სისქის. ღრმა ტაფის ძირში დააყარეთ შაქრის ნაწილი, დააწყეთ ფორთოხალი და გაიმეორეთ ფენები. ბოლო ფენა უნდა იყოს შაქრის. დაამატეთ წყალი, დააფარეთ ტაფას თავსახური და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე 2 საათი. თუ საჭირო იქნება დაამატეთ წყალი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა