რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / შებრაწული ქათამი ბერძნულად
შებრაწული ქათამი ბერძნულად

ინგრედიენტები:

ქათმის მკერდის ნაწილი - 2 ც.

ზეითუნის ზეთი - 3 ს.კ.

 

მარინადისთვის:

1 ლიმონი, ცედრა და წვენი

გამხმარი რეჰანი - 1 ჩ.კ.

ზეითუნის ზეთი - 3 ს.კ.

ნიორი - 4 კბილი

მარილი - ½ ჩ.კ.

 

მომზადება:

მარინადისთვის აურიეთ ერთმანეთში ლიმონის ცედრა და წვენი, რეჰანი, მარილი, ზეითუნის ზეთი და დაჭყლეტილი ნიორი. მიღებული მარინადი მოასხით ქათმის ხორცს და შედგით მაცივარში 1-2 საათით. ხორცი გამოიღეთ მაცივრიდან მომზადებამდე 30 წუთით ადრე.  

ქათმის ხორცი ამოიღეთ მარინადიდან, მარინადის ნარჩენები მოაშორეთ ქაღალდის ხელსახოცით და შედგით შესაბრაწად გახურებულ ღუმელში.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა