რეცეპტები / აზიური სამზარეულო / ბულგარული წიწაკის მინი-რულეტები ნიგვზით
ბულგარული წიწაკის მინი-რულეტები ნიგვზით

ინგრედიენტები:

აჯიკა - 3 გ

მარილი

ნიგოზი - 200 გ

ბულგარული წიწაკა - 2 ც.

ქინძი - 1 კონა

წყალი - დაახლოებით 60 მლ

მცენარეული ზეთი - 2 ს.კ.

 

მისართმევად:

ქინძის ფოთლები

პატარა ცხარე წიწაკა

ბროწეულის მარცვლები

 

მომზადება:

წიწაკას მოაცილეთ თესლი, გარეცხეთ, გააშრეთ და გაჭერით ოთხად. მოათავსეთ ღრმა ჯამში, დაასხით მდუღარე წყალი და დატოვეთ 2 წუთით. შემდეგ წიწაკა გადაიღეთ თუშფალანგზე და საგულდაგულოდ გააშრეთ.

ტაფაში გააცხელეთ ზეთი და ძლიერ ცეცხლზე დარბილებამდე შეწვით წიწაკა ორივე მხრიდან. შემდეგ გადაიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად. გააციეთ და მოაცილეთ კანი.

მოამზადეთ შიგთავსი: გადაურიეთ ერთმანეთში აჯიკა, გატარებული ნიგოზი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, წყალი. აურიეთ და საჭიროებისამებრ უყავით მარილი.

შიგთავსის მცირე ნაწილი დადეთ წიწაკაზე და გადაახვიეთ რულეტში. ასეთი წესით დაახვიეთ სხვა წიწაკებიც. სუფრასთან მისატანად, დააწყეთ წიწაკის მინი-რულეტები თეფშზე და მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით, ქინძის ფოთლებითა და ცხარე წიწაკის პატარა ნაჭრებით.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა