ინგრედიენტები:
სტაფილო - 4 ც.
კიტრი - 1 ც.
ბოლოკი - 10 ც.
შესაკაზმად:
შაქრის პუდრი - 0,5 ჩ.კ.
ქინძი - 2 ღერო
წითელი მწარე წიწაკა - 0,5
დარიჩინი - გემოვნებით
ზეითუნის ზეთი - 4 ს.კ.
ლიმონის წვენი - 2 ს.კ.
მომზადება:
1. სტაფილი გათალეთ და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. ბოლოკი გარეცხეთ და დაჭერით თხლად რგოლებათ. კიტრი დაჭერით ჩხირებივით.
2. ბოსტნეული ჩადეთ თუშფალანგში, დააყარეთ მარილი და დატოვეთ 30 წუთით, რომ გაიწუროს სითხისგან.
3. ნახევარი წითელი წიწაკა გარეცხეთ, მოაცილეთ გული და წვრილად დაჭერით. ქინძი გარეცხეთ და გააშრეთ. გადაურიეთ ერთმანეთში წიწაკა, ქინძი, დარიჩინი და შაქრის პუდრი. დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და ლიმონის წვენი. სასალათეში აურიეთ ერთმანეთში სტაფილო, კიტრი და ბოლოკი. დაამატეთ შესაკაზმი და კარგად აურიეთ.
გემრიელად მიირთვით!