რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / ბოსტნეულის რაგუ გოგრით
ბოსტნეულის რაგუ გოგრით

ინგრედიენტები:

გოგრა - 500 გ

ნიახური - 200 გ

სტაფილო - 1 ც.

ხახვი - 1 ც.

ბულგარული წიწაკა - 2 ც.

პომიდორი - 2 ც.

მცენარეული ზეთი - 50 გ

ნიორი - 4 კბილი

 

მომზადება:

1. გარეცხეთ და დაჭერით ყველა ბოსტნეული. ბულგარული წიწაკა და პომიდორი უმჯობესია დაჭრათ 4-6 ნაწილად.

2. ნიორი დაჭყლიტეთ საჭყლეტში ან წვრილად დაჭერით. გააცხელეთ ტაფა და მოშუშეთ ყველა ბოსტნეული. დაამატეთ ნახევარი ჭიქა წყალი და მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე არა უმეტეს 20 წუთის განმავლობაში. თუ არ გინდათ მოშუშვა, შეგიძლიათ უბრალოდ შებრაწოთ ბოსტნეული ღუმელში, რათა შეინარჩუნოს მეტი სასარგებლო ნივთიერებები.

3. გამზადებული კერძი მორთეთ მწვანილით და მიიტანეთ სუფრასთან ცხელ ან ცივ მდგომარეობაში.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა