რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ფრანგული სამზარეულო: ვაშლის ტარტი
ფრანგული სამზარეულო: ვაშლის ტარტი

ინგრედიენტები:

მზა ფენოვანი ცომი - 400 გ

ტკბილი ვაშლი - 3 ც.

1 ლიმონის წვენი

გამდნარი კარაქი - 80 გ

დაფქული დარიჩინი- 5 გ

ყავისფერი შაქარი - 30 გ

 

მომზადება:

1.     ცომი გააბრტყელეთ და ჭიქით ამოჭერით 4-6 რგოლი.

2.     დააწყეთ რგოლები ცხიმიან ღუმელის ტაფაზე ისე, რომ არ შეეხონ ერთმანეთს.

3.     დაჭერით ვაშლი თხელ ნაჭრებად და, რომ არ გამუქდეს, ჩააწყეთ ლიმონის წვენში.

4.     დააწყეთ ვაშლის ნაჭრები ცომის რგოლებზე ყვავილის ფურცლების მსგავსად.

5.     მოასხით ვაშლს გამდნარი კარაქით. გადაურიეთ ერთმანეთში ყავისფერი შაქარი და დარიჩინი და თანაბრად დააყარეთ ვაშლს.

6.     გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 12 წუთის განმავლობაში.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა