რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ბენიეს ფრანგული ბლითები
ბენიეს ფრანგული ბლითები

ინგრედიენტები:

ფქვილი - 100 გ

კარაქი - 50 გ

კვერცხის გული - 1 ც.

კვერცხი  - 2 ც.

მცენარეული ზეთი ფრიტიურისთვის

შაქრის პუდრი მოსაყრელად

 

მომზადება:

1.     გაცერით ფქვილი პერგამენტის დიდ ფურცელზე. კარაქი დაჭერით ნაჭრებად, ჩადეთ მცირე ზომის ქვაბში, დაასხით 250 მლ ცხელი წყალი და მიიყვანეთ დუღილამდე. მუდმივად ურიეთ, სანამ კარაქი არ გადნება. შემდეგ მოკეცეთ პერგამენტის ფურცელი და ქვაბში თანდათან ჩაყარეთ ფქვილი. გადმოდგით ქურიდან.

2.     ათქვიფეთ ხის კოვზით, სანამ ცომი არ გახდება ერთგვაროვანი.

3.     დაამატეთ კვერცხის გული და კვერცხი. გააგრძელეთ თქვეფა 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი არ გახდება ერთგვაროვანი და პრიალა. ქვაბში გააცხელეთ ზეთი ფრიტიურისთვის. ზეთიანი კოვზით აიღეთ ცომი და ჩაუშვით მდუღარე ზეთში. ამზადეთ ულუფებად 5-5 წუთი. ბლითები გადმოიღეთ ქაფქირით ქაღალდის ხელსახოცზე. სანამ მიიტანთ სუფრასთან,  მოაყარეთ შაქრის პუდრი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა