ინგრედიენტები:
ფქვილი
- 180 გ
კვერცხი
- 2 ც.
რძე
- 110 მლ
კარაქი
- 60 გ
შაქარი
- 50 გ
ვანილი
- 0,5 ჩ.კ.
სოდა
- 1 ჩ.კ.
მოცვი
- 100 გ
მომზადება:
1. ღუმელი გააცხელეთ 190 გრადუსამდე. ჯამში აურიეთ ერთმანეთში
კვერცხი, კარაქი და რძე.
2. ცალკე ჭურჭელში აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, შაქარი, ვანილი
და სოდა.
3. შემდეგ ცომის ორივე ნაწილი შეაერთეთ ერთად და კარგად
მოზილეთ.
4. დაამატეთ მოცვი.
5. გაანაწილეთ ცომი ფორმებში. თუ ისინი ლითონისაა, ჯობია
შიგნიდან წაუსვათ კარაქი. სილიკონის ფორმებისთვის ასეთი მანიპულაციები არ არის საჭირო.
შედგით მაფინები ღუმელში 25-30 წუთით. მზადყოფნა შეამოწმეთ ასანთის ღერით. როცა მაფინები
გაცივდება, მათ ადვილად ამოიღებთ ფორმებიდან.