რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ჟოლოსა და ხაჭოს სწრაფი ღვეზელი
ჟოლოსა და ხაჭოს სწრაფი ღვეზელი

ინგრედიენტები:

ფენოვანი ცომი – 500 გ

ხაჭო - 500 გ

ჟოლო - 2 ჭიქა

შაქარი - 0,5 ჭიქა

ნაღები - 2 ს.კ.

შაქრის პუდრი - 0,5 ჭიქა

 

მომზადება:

გაყინული ცომი გაალღვეთ და თხლად გააბრტყელეთ. დადეთ ღუმელის ტაფაზე და გაუკეთეთ გვერდები. შედგით 220 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთით.

ხაჭო ათქვიფეთ შაქართან და ნაღებთან ერთად ერთგვაროვან კონსისტენციამდე.

სიროფისთვის:1 ჭიქა ჟოლოს დააყარეთ შაქრის პუდრის ნახევარი და დადგით ნელ ცეცხლზე.

გამომცხვარ ფენას წაუსვით ხაჭოს მასა და ზემოდან მოასხით ჟოლოს სიროფი. დაადეთ ღვეზელს დარჩენილი ჟოლო და მოაყარეთ შაქრის პუდრი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა