რეცეპტები / გამორჩეული გემო / მაკარონის შებრაწულა „ზარმაცი“
მაკარონის შებრაწულა „ზარმაცი“

ინგრდედიენტები:

მაკარონი - 200 გ

ლორი ან ძეხვი - 200 გ

ყველი - 100 გ

რძე - 250 მლ

წყალი - 250 მლ

პილპილი, მარილი - გემოვნებით

მცენარეული ზეთი (ფორმის მოსასმელად)

 

მომზადება:

ფორმას წაუსვით ზეთი და დააწყეთ მაკარონი.

ლორი ან ძეხვი დაჭერით და დააყარეთ მაკარონს.

დააყარეთ პილპილი და მარილი.

რძეს დაამატეთ წყალი და ჩაასხით ფორმაში.

ძეხვიან მაკარონს მოაყარეთ გახეხილი ყველი და დააფარეთ ფოლგა.

გამოაცხეთ 30 წუთის განმავლობაში მაღალ ტემპერატურაზე.

შემდეგ მოხსენით ფოლგა და შებრაწეთ კიდევ 15 წუთი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა