ინგრედიენტები:
კაკაოს ფხვნილი - 100 გ
ნაღები (15-20% ცხიმიანობის) - 50 გ
შაქრის პუდრი - 2 ს.კ.
კარაქი - 50 გ
ვანილის შაქარი - გემოვნებით
ქიშმიში - გემოვნებით
ნიგოზი - გემოვნებით
დარიჩინი - გემოვნებით
მომზადება:
1. დაბალ ცეცხლზე შეათბეთ ნაღები, მხოლოდ არ მიიყვანოთ დუღილამდე. გახსენით მასში ვანილის შაქარი და შაქრის პუდრი.
2. დაამატეთ კარაქი და დარიჩინი. მცირე ულუფებით, რომ არ გაიკეთოს კოშტები, გადაასხით მიღებული ნარევი ჭურჭელში, სადაც კაკაოს ფხვნილია.
3. გაათბეთ ნარევი წყლის აბაზანაზე. ამ ეტაპზე შეიძლება დაამატოთ ქიშმიში და ნიგოზი.
4. გაანაწილეთ შოკოლადი ფორმებში და შედგით მაცივარში გასასქელებლად.
ასეთი დესერტით შეგიძლიათ გაუმასპინძლდეთ ბავშვებს 1,5 ასაკიდან, თუ, რა თქმა უნდა, არა აქვთ ალერგია კაკაოზე.