რეცეპტები / გამორჩეული გემო / ყავის ღვეზელის მსუბუქი რეცეპტი ყავის მოყვარულთათვის
ყავის ღვეზელის მსუბუქი რეცეპტი ყავის მოყვარულთათვის

ინგრედიენტები:

ხსნადი ყავა - 3 ჩ.კ.

კეფირი - 0,5 ჭიქა

ფქვილი - 1 ჭიქა

კვერცხი - 2 ც.

კარაქი - 100 გ

შაქარი - 1 ჭიქა

სოდა - 12 გ


მომზადება:

ხსნადი ყავა გახსენით კეფირში.

ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაამატეთ „კეფირის ყავა“. შემდეგ დაამატეთ დარბილებული კარაქი და გაცრილი ფქვილი სოდასთან ერთად. კარგად აურიეთ.

გადაიღეთ ცომი ცხიმმოსმულ გამოსაცხობ ფორმაში. გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ასანთის ღერის დახმარებით. სურვილისამებრ ღვეზელი შეიძლება დაფაროთ მინანქრით. შეიძლება გააკეთოთ არაჟნის კრემი ყავის დამატებით, ზემოდან კი მორთოთ გახეხილი შოკოლადით. 



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა