ინგრედიენტები:
ხაჭო - 100 გ
ვაშლი - 4 ც.
კვერცხის გული - 1 ც.
თაფლი - 1 ს.კ.
მანანის ბურღული - 1,5 ჭიქა
კარაქი - 1 ს.კ.
ნებისმიერი თხილი - 10 ც.
მწიკვი დარიჩინი
მომზადება:
მანანის ბურღულს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი თხილი და გამდნარი კარაქი.
შემდეგ დაამატეთ ხაჭო, კვერცხის გული, თაფლი და კარგად აურიეთ.
ვაშლი გარეცხეთ და მოაჭერით თავები. ფრთხილად ამოუღეთ გულები, რომ მათში რაც შეიძლება მეტი ადგილი დარჩეს შიგთავსისთვის. მოათავსეთ თხილიანი შიგთავსი ვაშლში. დააწყეთ ტაფაზე და შებრაწეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთი.
ცხელ ვაშლს მოაყარეთ დარიჩინი და, როცა გაცივდება, ისიამოვნეთ ამ ნაზი და წვნიანი დესერტით.