ინგრედიენტები:
ჟოლო - 300 გ (შეიძლება გაყინულიც)
ჟელატინი - 15 გ
შაქარი - 3-4 ს.კ.
წყალი - 3 ს.კ.
მომზადება:
ჟელატინი დაალბეთ წყალში. ჟოლო ჩადეთ ქვაბში და გააცხელეთ, მხოლოდ არ მიიყვანოთ დუღილამდე. შემდეგ გადმოდგით და გაწურეთ საცერში.
დააბრუნეთ ჟოლოს პიურე სასოტეში და დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაამატეთ შაქარი. მუდმივი მორევით, მიიყვანეთ პიურე დუღილამდე.
გადმოდგით. დაამატეთ გაჯირჯვებული ჟელატინი და აურიეთ ჟელატინის სრულ გახსნამდე. შემდეგ კარგად გააციეთ მასა.
მიქსერით ათქვიფეთ პიურე 10 წუთის განმავლობაში ფუმფულა, სქელი მასის მიღებამდე.
ჰაეროვანი მუსი გადაიღეთ ფორმაში და გაასწორეთ.
შედგით მაცივარში 8-10 საათით.
მომზადებული ტკბილეული დაჭერით ნაჭრებად.