სასარგებლო / პრაქტიკული რჩევები / ფრთხილად! შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის საშიშ საკვებს მიირთმევთ - გადაამოწმეთ სია
ფრთხილად! შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის საშიშ საკვებს მიირთმევთ - გადაამოწმეთ სია

1. პროტეინის შემცველობის ფილები - ისინი შეიცავენ ორჯერ მეტ ცხიმებს, ვიდრე ნებისმიერი შოკოლადი. ამიტომ თავიდან აიცილეთ უაზრო კალორიები და იკვებეთ ჯანსაღი პროდუქტებით.

2. ჩირი - ყოველთვის უკეთესია, რომ ხილი მიირთვათ, ვიდრე ჩირი. მეცნიერების თქმით, ამის მიზეზი არის უფრო მეტი კალორიები და დაუკმაყოფილებლობის გრძნობა.

3. იოგურტი - სახლში გაკეთებული იოგურტი კალციუმსა და D ვიტამინს შეიცავს, თუმცა ნაყიდი იოგურტი ნახევრად ცხიმი და შაქარია, როგორც ჟელე. ამიტომ უნდა აარჩიოთ უცხიმო ვერსია ან მოამზადოთ სახლში.

4. მარგარინი - მარგარინი შეგიძლიათ კარაქით ჩაანაცვლოთ. რა თქმა უნდა, კალორიების რაოდენობა იგივე რჩება, თუმცა მარგარინის უარყოფითი თვისება სისხლში ქოლესტერინის მომატებაა. იგი ზრდის გულის დაავადების რისკს, ამიტომ თავი აარიდეთ მის გამოყენებას.

5. არაქისის კარაქი - კალორიების ბუდეა. სჯობს ჩვეულებრივი მცენარეული კარაქი მიირთვათ.

6. მაფინი - იგი ყავის არაჯანსაღი თანამგზავრია, რომელიც შეიცავს 400-ზე მეტ კალორიას, 15 გრამ ცხიმს და ფქვილს. ამიტომ ნუ მიირთმევთ მას.

7. სალათების სოუსები - თუ სახლში არ მოამზადებთ, მისი გამოყენება თქვენს ჯანმრთელობას დააზიანებს. რადგან იგი ზრდის სისხლის წნევას და ნატრიუმს ორგანიზმში.

8. თურქული ბურგერი - ზოგიერთი ფიქრობს, რომ თურქული ბურგერები რადგან ძროხის ხორცისგან არის დამზადებული ჯანმრთელობისთვის საზიანო არაა. არ შეცდეთ, ისინი შეიცავენ 600-ზე მეტ კალორიას და 30 გრამ ცხიმს. ამიტომ, თუ არ შეგიძლიათ თავის შეკავება, ერთ პორციას ნუ მიირთმევთ, გაუზიარეთ იგი მეგობარს.

9. სუში - იგი კალორიის ბომბია, მიუხედავად იმისა, რომ პატარაა სუში 500-ზე მეტ კალორიას შეიცავს.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა