რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / უგემრიელესი მარწყვის ტორტი ცხობის გარეშე
უგემრიელესი მარწყვის ტორტი ცხობის გარეშე

ინგრედიენტები:

½ კგ მარწყვი

300 გ ოთხკუთხედი ფხვიერი პეჩენია

2 ს.კ.საშუალო ცხიმიანობის ნაღები

¼ ჭიქა შაქრის პუდრი

1 ს.კ. შაქარი

1 პაკეტი ვანილის შაქარი

¼ ჩ.კ. მარილი

 

მომზადება:

მარწყვი გარეცხეთ და მოაშორეთ ყუნწები. ცოტა გადადეთ ტორტის მოსართავად, დანარჩენი დაჭერით ნახევრებად და აურიეთ შაქართან ერთად.

ნაღებში თანდათან დაამატეთ შაქრის პუდრი, მარილი და ვანილის შაქარი და კარგად ათქვიფეთ.

ფორმას დააფინეთ საკვები ცელოფანი ან პერგამენტი. დაალაგეთ პეჩენიის ნახევარი ერთ ფენად და ზემოდან გაანაწილეთ დაჭრილი მარწყვის 1/3 და ბოლოს-ნაღები. შემდეგ დაადეთ კიდევ ერთი პეჩენიის, მარწყვისა და ნაღების ფენა. დესერტის ზედაპირი მორთეთ მარწყვით, გვერდებზე კი წაუსვით დარჩენილი ნაღები.

ტორტი მოათავსეთ მაცივარში 3-4 საათით.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა