რეცეპტები / წვნიანები / სანელებლიანი „აკროშკა“ კეფირით
სანელებლიანი „აკროშკა“ კეფირით

ინგრედიენტები:

კეფირი 1 ლ

საშუალო ზომის კიტრი 3 ც.

მოხარშული ჭარხალი 2-3 ც.

კვერცხი 3-4 ც.

ქათმის თეთრი ხორცი 500 გ

ბოლოკი 5-6 ც.

მწვანე ხახვი 4-5 ც.

ოხრახუში გემოვნებით

კამა მოსართავად

მდოგვი 1-2 ს.კ.

ცივი ანადუღარი წყალი 150 მლ


მომზადება:

მოხარშეთ ქათამი და კვერცხი (მაგრად). ახალი კიტრი და მოხარშული ჭარხალი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაჭერით მწვანე ხახვი, ოხრახუში და ბოლოკი. როცა გაცივდება ქათმის ხორცი და კვერცხი, დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ ერთ ჯამში.

კეფირში დაუმატეთ ცივი ანადუღარი წყალი, შეურიეთ მდოგვი, მარილი და კარგად აურიეთ.
გადაიღეთ „აკროშკა“თეფშებზე და დაასხით კეფირის ნარევი. მორთეთ მოხარშული კვერცხით, კამით და ბოლოკის რგოლებით.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა