რეცეპტები / აზიური სამზარეულო / ყაბაყი ნიორით
ყაბაყი ნიორით
 
ინგრედიენტები:

400-500 გ ყაბაყი

60-70 მლ მცენარეული ზეთი

3 კბილი ნიორი

1 კონა კამა

2 ს.კ. ძმარი

1 ს.კ. თაფლი

წიწაკა

მარილი


მომზადება:

ქორფა თხელკანიანი ყაბაყი გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით თხლად მთელ სიგრძეზე. მოაყარეთ მარილი და დატოვეთ 10 წუთით. 

კამა წვრილად დაჭერით, ნიორი გაჭყლიტეთ და დაუმატეთ თაფლი, ძმარი, წიწაკა, ზეთი და კარგად აურიეთ. 

ყაბაყი გაწურეთ, დაუმატეთ კამა და მომზადებული მარინადი, აურიეთ და 2 საათით შედგით მაცივარში,  რამდენჯერმე აურიეთ. 


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა