ინგრედიენტები:
ძროხის ხორცის რბილობი 500 გ
წითელი ბულგარული წიწაკა 1 ც.
მცენარეული ზეთი 50 მლ
პომიდორი 1 ც.
ხახვი 1 ც.
საშუალო კარტოფილი 3 ც.
წიწაკა ჩილი თესლის გარეშე 5 გ
ნიორი 3 კბილი (დაჭყლეტილი)
სტაფილო 1 ც.
ტკბილი წიწაკა 1-1,5 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
მომზადება:
დაჭერით ბულგარული წიწაკა ჩხირებად და შეწვით მცენარეულ ზეთში. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და გააგრძელეთ კეთება დაბალ ცეცხლზე.
დაჭერით გაფცქვნილი პომიდორი, დაუმატეთ ნიორი და მოშუშეთ, სანამ ტომატი არ გაუშვებს წვენს. აურიეთ მიღებული ნარევი ბულგარული წიწაკისა და ხახვის ნარევთან და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე.
გადაიღეთ ბოსტნეული ქვაბში, დაუმატეთ ტკბილი წიწაკა და 1 ლ მდუღარე წყალი, მოაყარეთ მარილი და მიიყვანეთ დუღილამდე.
დაუმატეთ 2 სმ კუბიკებად დაჭრილი ძროხის ხორცი და მოშუშეთ ნელ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში.
დაუმატეთ 1 სმ კუბიკებად დაჭრილი სტაფილო, 10 წუთის შემდეგ კი დაჭრილი კარტოფილი. შუშეთ კიდევ 15-20 წუთი.
მზა კერძში შეგიძლიათ დაუმატოთ წვრილად დაჭრილი წიწაკა ჩილი გემოვნებით.