რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / ფარშირებული კალმარები ბრინჯით ტომატის სოუსში
ფარშირებული კალმარები ბრინჯით ტომატის სოუსში
ინგრედიენტები:

კალმარები 1 კგ

ძეხვი ჩორიზო 150 გ

ხახვი 2 ც.

ნიორი 4 კბილი

ტომატები საკუთარ წვენში 800 მლ

ბულგარული წიწაკა 1 ც.

გრძელი ბრინჯი 150 გ

მცენარეული ზეთი 4 ს.კ.

მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მწვანილი


მომზადება:

კალმარები გაალღვეთ, გარეცხეთ და გაასუფთავეთ. 1 ხახვი და 2 კბილი ნიორი წვრილად დაჭერით. ღრმა ტაფაში გააცხელეთ 2 ს.კ.ზეთი  და ოდნავ მოშუშეთ ხახვი და ნიორი. 

დაუმატეთ ზოლებად დაჭრილი წითელი ტკბილი ბულგარული წიწაკა და მოშუშეთ კიდევ 5 წუთი. 

შემდეგ დაამატეთ დაკონსერვებული პომიდორი წვენით, მიიყვანეთ დუღილამდე და ხარშეთ ნელ ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში. დააყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.


მოამზადეთ შიგთავსი


წვრილად დაჭერით 1 ხახვი, 2 კბილი ნიორი და ძეხვი. ტაფაში გააცხელეთ 2 ს.კ. ზეთი და ყველაფერი მოშუშეთ სანამ არ გახდება ოქროსფერი. 

შემდეგ გადმოდგით და დაამატეთ მოხარშული ბრინჯი. დააყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით და კარგად აურიეთ.

მიღებული ნარევით ამოავსეთ კალმარები. ღრმა ტაფაში ჩაასხით სოუსი და ჩააწყეთ ფარშიანი კალმარები. შედგით 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 20 წუთით. 

მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა