რეცეპტები / გამორჩეული გემო / ბადრიჯანი ყველითა და პომიდორით
ბადრიჯანი ყველითა და პომიდორით
საჭირო მასალა:

ბადრიჯანი - 3 ც.

პომიდორი - 2 ც.

ყველი, მაიონეზი, ნიორი, მარილი - გემოვნებით

მცენარეული ზეთი -  შესაწვავად


მომზადება:

დაჭერით ბადრიჯანი რგოლებად 5-7 მმ-ის სისქეზე. მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 30 წთ-ის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხეთ ცივ წყალში. 

გაზქურის ფორმას დაასხით ზეთი და დაალაგეთ ბადრიჯანი პირველ ფენად. მოაყარეთ ცოტაოდენი მარილი. შემდეგ ფენად დაალაგეთ რგოლებად დაჭრილი პომიდორი და ისევ მოაყარეთ მარილი. 

გახეხეთ ყველი და ნიორი, დაუმატეთ მაიონეზი და აურიეთ. მასა არ უნდა იყოს ძალიან სქელი. მიღებული ნარევი გადაანაწილეთ პომიდვრის ფენაზე და შედგით გაზქურაში დაბალ ცეცხლზე 30-40 წუთის განმავლობაში.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა