რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / უგემრიელესი ტკბილი ტარტალეტკები - მარწყვითა და ალუბლით
უგემრიელესი ტკბილი ტარტალეტკები - მარწყვითა და ალუბლით
ინგრედიენტები:

2 ჭიქა ფქვილი

2/3 ჭიქა შაქარი

200 გ კარაქი

2 კვერცხი


მომზადება:

კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ, დაამატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.

გააბრტყელეთ ცომი (7 მმ სისქის).

ფორმების მეშვეობით ამოჭერით ცომი, მიეცით კალათების ფორმა. გამოაცხეთ დაახლოებით 15 წუთი 200 გრ. ტემპერატურაზე. მზა კალათები გადმოაბრუნეთ და ამოიღეთ ფორმებიდან. გააციეთ.

მოათავსეთ კალათებში კრემი და დაადეთ ზევიდან მარწყვი ან ალუბალი, შეიძლება ორივე ერთად.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა