საჭირო მასალა:
კვერცხი - 2 ცალი
კეფირი - 1 ჭიქა
ფქვილი - დაახლოებით 220-250 გრამი.
სოდა - 1 ჩ/კ
მარილი - ½ ჩაის კოვზი
ვანილი - 1 ცალი
შაქარი - 3 სადილის კოვზი
მცენარეული ზეთი ცომისთვის - 3 სადილის კოვზი
მომზადება:
თავდაპირველად გააკეთეთ გოგლი-მოგლი და შემდეგ დარჩენილი ინგრედიენტები დაუმატეთ ნელ-ნელა. გაითვალისწინეთ, რომ ცომი უნდა იყოს საშუალო სისქის.
ბლინები შეწვით ზეთში, ტაფაზე მოათავზეთ სადილის კოვზით. თუ ძალიან ტკბილი გიყვართ, ცომი გასინჯეთ და დაუმატეთ შაქარი.
ან უკვე მზას მოაყარეთ შაქრის პუდრი. შეგიძლიათ მიირთვათ მურაბასთან ერთად.