რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / რძის დესერტი ბავშვებისთვის ნაყინის მაგიერ
რძის დესერტი ბავშვებისთვის ნაყინის მაგიერ

ეს გემრიელი, ნატურალური სუფლე არა მხოლოდ დესერტად შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც უფროსებმა, ასევე ბავშვებმა, არამედ ძალიან გემრიელი იქნება ყავა, თუკი მასში ერთ კოვზ ამ სუფლეს ჩაუმატებთ – მიიღებთ გემრიელი გლასეს.


ინგრედიენტები:


0,5 ლ კეფირი ან გაწურული მაწონი;

1/3 ჭიქა უცხიმო არაჟანი;

1/4 (შეგიძლიათ, 1/2 ) ჭიქა შაქარი;

1 ს/კ ჟელატინი;

0,5 შეკვრა ვანილის შაქარი.


მომზადების წესი:


დაალბეთ ჟელატინი ცოტაოდენ წყალში, როცა გაფუვდება, შეათბეთ დაბალ ცეცხლზე, თან ურიეთ. არ აადუღოთ. შემდეგ გააგრილეთ.


კერფირი, არაჟანი, შაქარი და ვანილის შაქარი ათქვიფეთ მიქსერით დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.


ისე, რომ არ შეაჩეროთ თქვეფა, დაუმატეთ რძიან მასას გაგრილებული ჟელატინი და კვლავ თქვიფეთ 3 წუთის განმავლობაში.


მიღებული მასა მაშინვე გაანაწილეთ სასურველ ჭურჭელში (მაგალითად, ბოკლებშ, ვაზებსა ან სხვა ფორმებში) და შედგით მაცივარში გამაგრებამდე (დაახლოებით 2-4 საათი).


მზა დესერტი მორთეთ სურვილისამებრ კენკრით, თხილით ან გახეხილი შოკოლადით.


რჩევა: შეგიძლიათ კეფირის (მაწვნის) რაოდენობა შეამციროთ და დაუმატოთ ნებისმიერი ხილის წვენი ისე, რომ არ შეცვალოთ სითხის საერთო რაოდენობა. ამ შემთხვევაში ხილის რძიან სუფლეს მიიღებთ.




Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა