რეცეპტები / სასმელი / თურქული ყავის რეცეპტი, რომლის მოდუღებისას სასიამოვნო რამეზე უნდა იფიქროთ
თურქული ყავის რეცეპტი, რომლის მოდუღებისას სასიამოვნო რამეზე უნდა იფიქროთ

თურმე ყავა, რომ გემრიელი გამოგვივიდეს მოდუღებისას სასიამოვნო რამეზე უნდა იფიქროთ.

 რეცეპტის მიხედვით, 1 ჭიქაზე 2 ჩაის კოვზ ყავას და გემოვნებით შაქარს იყენებენ. მოათავსეთ ჯეზვეში, დაასხით წყალი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე შემოდგით. ეს ცოტა ხანგრძლივი პროცესია და სჯობს რაიმე სასიამოვნოზე იფიქროთ. 


გურმანების აზრით, ჯეზვეში ინგრედიენტების კოვზით მორევა არ ღირს. როცა ყავა ქაფს წამოიღებს, კოვზით მოხადეთ და ჭიქაში გადაიტანეთ, ყავა კი კვლავ ცეცხლზე დააბრუნეთ. როცა ქაფი ხელახლა გაჩნდება, ყავა ფინჯანში გადაასხით. 


თურქული ყავის მთავარი საიდუმლო ისაა, რომ ქაფი არ უნდა "გაგექცეთ", ყავა კი არ უნდა ადუღდეს. ყავასთან ერთად, აუცილებლად უნდა მიიტანოთ წყალი.

მთავარი რჩევაა, რომ ჯეზვე აუცილებლად ვიწროყელიანი უნდა იყოს.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა