საჭირო მასალა:
კვერცხი - 12
შაქარი - 2 ჭიქა
ფქვილი - 3 ჭიქა
სოდა+ლიმონის წვენი - 2 ჩ.კ
თაფლი - 3 ს.კ
კაკაო - 1 ს.კ
ხსნადი ყავა - 1 ს.კ
კრემი:
მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
შესქელებულირძე - 1ქილა
კარაქი - 300 გ
ვანილი - 1 ცალი
ხსნადიყავა - 1 ს.კ
მომზადება:
ათქვიფეთ ცილისგან მკვრივი ბეზე. დაუამატეთ შაქარი, შემდეგ სათითაოდ კვერცხის გულები, სოდა ლიმონის წვენით, თაფლი და ბოლოს ფქვილი. ცომი გაყავით სამ ნაწილად, ერთს დაუმატეთ ყავა, მეორეს კაკაო, მესამეს ვანილი.
გამოაცხეთ ქაღალდჩაფენილ თუნუქის ფურცელზე, 180 გრადუსზე სამ ფენად.
კრემი:
ათქვიფეთ კარაქი, შეურიეთ მოხარშული და ჩვეულებრივი შესქელებული რძე. დაუამატეთ ვანილი და ყავა.
სამივე ფენას წაუსვათ კრემი, შუაში თეთრი ბისკვიტი მოაქციეთ. ზედა ფენას, კრემის შემდეგ დაჭრილი მოხალული ნიგოზი ან თხილი მოაყარეთ და შოკოლადით გააფორმეთ.