რეცეპტები / აზიური სამზარეულო / შაკშუკა – ებრაელების პიკანტური საფირმო კერძი
შაკშუკა – ებრაელების პიკანტური საფირმო კერძი

საჭირო მასალა:

კვერცხი - 2 ცალი

პომიდორი - 2 ცალი

წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი

ხახვი - 1 ცალი

ნიორი - 1 კბილი

ზეთი, მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

ხახვი რგოლებად დაჭერით. ნიორი გახეხეთ. 5 წუთით მოშუშეთ ზეთში. პომიდვრებს კანი გააცალეთ, წვრილად დაჭერით. ასევე დაჭერით წიწაკა. 

დაუმატეთ ხახვთან პომიდორი და წიწაკა და 10 წუთი მოთუშეთ. დაუმატეთ პილპილი და მარილი. შემდეგ პატარა ჩაღრმავება გააკეთეთ და შიგნით ჩაახალეთ კვერცხები. 

კიდევ ერთხელ დაუმატეთ მარილი გემოვნებით და დატოვეთ ცეცხლზე, სანამ ცილა კარგად შეიკვრება. დაუმატეთ მწვანილი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა