რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ვაშლში „გამომცხვარი“ ნიგოზი
ვაშლში „გამომცხვარი“ ნიგოზი
საჭირო მასალა:

ვაშლი - 2 ცალი
ნიგოზი - 50 გრ
თაფლი - 1 ჩ.კ.
ლიმონის წვენი - 1 ჩ.კ.

მომზადება:

კარგად გარეცხილ ვაშლს ზედა ნაწილი მოაჭერით. შეგიძლიათ ქვემოდანაც ოდნავ წააჭრათ, რომ უფრო მყარად დადგეს. თესლებიანი ბუდე ამოაცალეთ. გულამოცლილ ვაშლებს ლიმონის წვენი მოასხით. 

ჯამში აურიეთ ნიგოზი და თაფლი და შემდეგ ვაშლის გულში მოათავსეთ. დაალაგეთ ვაშლები ლანგარზე, ზემოდან დაადეთ ვაშლის ზედა ნაწილი, რომ ნიგოზი არ დაიწვას.
გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთით.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა