რეცეპტები / წვნიანები / ბარდის წვნიანი ლორით
ბარდის წვნიანი ლორით
საჭირო მასალა:

დაკონსერვებული მწვანე ბარდა - 300 გრ 
კარტოფილი - 4 ცალი
ხახვი - 1 ცალი
ლორი - 300 გრ
საქონლის ბულიონი - 1 ლ 
კარაქი - 20 გრ 
ოხრახუში, კამა - 40 გრ
შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით

მომზადება:

ხახვი წვრილად დაჭერით და სუნელებთან ერთად ოდნავ შეწვით. მწვანე ბარდა და კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი ქვაბში ჩაყარეთ, დაასხით ბულიონის ნაწილი და მოხარშეთ მომზადებამდე. მოხარშული ბოსტნეული ორ ნაწილად გაყავით. 

ერთი ნაწილი ბლენდერში ათქვიფეთ პიურეს მიღებამდე. მოხრაკულ ხახვთან ერთად, მერე დაასხით დარჩენილი ბულიონის ნაწილი და ბოსტნეული. 

დაუმატეთ მცირე კუბიკებად დაჭრილი ლორი. ყველაფერი კარგად აურიეთ, დაამარილეთ და დაუმატეთ სუნელები. კიდევ 10 წუთი ადუღეთ. ბოლოს დააყარეთ დაჭრილი მწვანილი. 


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა