რეცეპტები / სალათები / ორიგინალური სალათა იაპონელი შეფისგან
ორიგინალური სალათა იაპონელი შეფისგან
ინგრედიენტები:
3 ცალი დიდი ზომის ბადრიჯანი
1 ცალი კიტრი
1 ცალი სტაფილო
მწვანე ხახვი
1 ქილა დაკონსერვებული თინუსი
1 ს. კ. სოიოს სოუსი
½ ლიმონის წვენი
½ ჩ. კ. შაქარი
1 ს. კ. კუნჯუთის (სეზამის) ზეთი

მომზადება:
ბადრიჯანი გაჭერით შუაზე და მოხარშეთ ორთქლზე 6-7 წუთის განმავლობაში
კიტრი და სტაფილო და მწვანე ხახვის თეთრი ნაწილი დაჭერით წვრილ ზოლებად და გააჩერეთ ცივ წყალში 10 წუთით, ამოიღეთ და კარგად გაწურეთ
მოხარშული ბადრიჯანი დაწერით ჰორიზონტალურ ზოლებად, დააწყვეთ ზედ თინუსი და ბოსტნეული
ლიმონის წვენი, სოიოს სოუსი და შაქარი შეურიეთ, დაამატეთ კუნჯუთის ზეთი და მოასხით სალათას
ზემოდან მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა