ინგრედიენტები:
ფქვილი- 500 გ
შაქარი - 0,5-0,75 ჭიქა
კეფირი - 2 ჭიქა
მცენარეული ზეთი - 2 ს.კ.
სოდა ძმრით - 1 ჩ.კ.
შაქარი ან დარიჩინი მოსაყრელად
მომზადება:
კეფირი ათქვიფეთ მცენარეულ ზეთთან და შაქართან კრემის კონსისტენციამდე. დაამატეთ სოდა, ფქვილი და მოზილეთ ცომი. ცომი გააბრტყელეთ 0,5 სმ სისქის ფენამდე და შემდეგ გადაიტანეთ ღუმელის ფირფიტაზე, რომელზეც წინასწარ წაუსვით ცხიმი ან გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი.
ნამცხვარს ზემოდან მოაყარეთ შაქარი ან დარიჩინი და გამოაცხეთ 190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში მზადყოფნამდე, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერს. ცხელი ნამცხვარი დაჭერით ნაჭრებად.
გემრიელად მიირთვით!