ინგრედიენტები:
ქათმის ფილე - 500 გ
ბულგარული წიწაკა - 2 ც.
ხახვი - 1 ც.
მზესუმზირის ზეთი - 0,5 ჭიქა
ძმარი - 2 ს.კ.
წიწაკა ჩილი - 0,5 ჩ. კ.
პილპილი - 0,25 ჩ.კ.
ტომატის პასტა - 1 ს.კ.
მარილი - მწიკვი
მომზადება:
1. ქათმის ფილე მოხარშეთ მარილიან წყალში მზადყოფნამდე, გააგრილეთ და ხელით დაგლიჯეთ პატარა ნაწილებად.
2. ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად, ბულგარული - ჩხირებად.
3. მოამზადეთ მარინადი: ტაფაში დაასხით ზეთი, ძმარი, მარილი, წიწაკა, პილპილი და დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ დუღილამდე. დაამატეთ ტომატის პასტა და გადმოდგით.
4. ჯამში აურიეთ ერთმანეთში ქათმის ხორცი, ხახვი და ბულგარული. მოასხით მომზადებული სოუსი, აურიეთ და დატოვეთ რამდენიმე საათით, რომ კარგად გაუჯდეს.
გემრიელად მიირთვით!