Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=88 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/88 0 როგორ მოვამზადოთ შესქელებული რძე სახლის პირობებში 2016-01-12 00:00:00 2016-01-12 00:00:00

საჭირო მასალა:

შაქრის პუდრი - 500გ

რძე 375 მგ

კარაქი - 40 გ

მომზადება:

1. ღრმა ქვაბში ჩავასხათ რძე, დავამატოთ კარაქი და შაქრის პუდრი

2. დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვურიოთ მანამ კარაქი და შაქრის ფხვნილი ბოლომდე არ შეერევა რძეს. ამის შემდეგ შეგვიძლია ავუწიოთ ცეცხლს და მასა მივიყვანოთ ადურებამდე. როგორც კი ადუღდება, ინტენსიურად ვურიოთ 10 წუთის განმავლობაში.

3. მიღებული მასა ჩავასხათ ქილაში. როგორც კი შეგრილდება შევდგათ მაცივარში. სასურველია მთელი ღამით. შედედებული რჩე თავიდან შეიძლება თხელი ან ცხიმიანი მოგეჩვენოთ, მაგრამ მაცივრიდან გამოღების შემდეგ იგი შესქელებული და ერთგვაროვანი მასა იქნება.

რჩევა: სასაურველია თუ შაქრის პუდრს მაღაზიაში იყიდით, რადგან მის შემცველობაში სახამებელიც შედის და ეს ხელს უწყობს სითხის შედედებას.