ინგრედიენტები:
სკუმბრია - 1 ც.
ხახვის ფურცლები - 1 მუჭა
მარილი - 5 ს.კ.
წყალი - 1 ლ
მომზადება:
1. ხახვის ფურცლებს დაასხით წყალი და დადგით ცეცხლზე. დაამატეთ მარილი და მიიყვანეთ დუღილამდე.
2. მდუღარე წყალში ჩაუშვით თევზი და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე ზუსტად 3 წუთი.
3. ამოიღეთ სკუმბრია მარილწყლიდან, დააცადეთ სითხეს ჩამოიწუროს, გააგრილეთ. თევზი მზადაა!
მიუხედავად მარტივი მომზადებისა, თევზი გამოდის ძალიან გემრიელი. მიირთვით კარტოფილთან, სალათებთან ან უბრალოდ მწვანილით და ლიმონის წვენით.