ინგრედიენტები:
გრძელი ბრინჯი - 1,5 ჭიქა
მდუღარე წყალი - 2,25 ჭიქა
სტაფილო (საშუალო ზომის)- 3-4 ც.
ნიორი - 2-3 კბილი
ხახვი - 1 ც.
კარაქი - 25 გ
ზირა - 1-2 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი - 2 ს.კ.
მარილი - 1,5-2 ჩ.კ.
პილპილი - გემოვნებით
მომზადება:
1. ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით. სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
2. განიერ ტაფაში სქელი ძირით გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ კარაქი და სწრაფად მოშუშეთ ნიორი 20-30 წამის განმავლობაში, მაშინვე დაამატეთ ხახვი და ზირა და კარგად აურიეთ. მოშუშეთ 1 წუთი მუდმივი მორევით. დაამატეთ სტაფილო და, მუდმივი მორევით, შუშეთ 2-3 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ბრინჯი და კარგად აურიეთ.
3. დაამატეთ მდუღარე წყალი, მარილი, პილპილი და დააცადეთ სითხეს ადუღდეს. დაუწიეთ ცეცხლს და დაახურეთ ტაფას თავსახური. ამზადეთ 10 წუთის განმავლობაში: თავსახური არ მოხადოთ და ბრინჯს არ მოურიოთ. გამორთეთ ცეცხლი და დატოვეთ ტაფა ქურაზე კიდევ 10-15 წუთი. შემდეგ მოხადეთ თავსახური და ჩანგლით ფრთხილად გააფხვიერეთ ბრინჯი. ცოტა ხნით დატოვეთ ასეთ მდგომარეობაში (რომ ბრინჯმა „ისუნთქოს“), შემდეგ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მიიტანეთ სუფრასთან.