Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-11-28 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=69 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/69 0 ნამცხვარი „ატამი“- დავიწყებული გემოს საიდუმლო 2016-01-05 00:00:00 2016-01-05 00:00:00

საჭირო მასალა:

ცომისთვის:

კვერცხი -5 ცალი

შაქარი - 0,5 კგ

მარგარინი - 0,5 კგ

ვანილი

მარილი

სოდა - 1ჩ/კ

მასალა გულისთვის:

ნიგოზი - 300 გ

ქიშმიში - 200გ

შაქარი - 200გ

მასალა კრემისთვის:

კვერცხის გული - 2 ცალი

რძე- 2ჩ/ჭიქა

შაქარი - 1,5 ჩ/ჭ

ფქვილი - 2ს/კ

მომზადება:

კვერცხითა და შაქარით გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი. დავამატოთ მარილი, ვანილი, სოდა, გამდნარი მარგარინი, ფქვილი და მოვზილოთ თხელი ცომი. გადმოვიღოთ ფიცარზე, დავყოთ პატარა გუნდებად და გამოვაცხოთ. შემდეგ თითოეული ამოვღრუტნოთ, შევავსოთ გულით წავუსვათ კრემი და შევაერთოთ ორ-ორი ერთად. წავუსვათ ფერი და მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილი. ატმის იმიტაციისთვის შეგიძლიათ პიტნის ფოთლები გამოიყენოთ.

კრემის მომზადება:

კვერცხის გულებისა და შაქრის ფხვნილისგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, დავამატოთ 1 ჩ/ჭ რძე და ფქვილი. გავაცხელოთ დარჩენილი 1 ჩ/ჭ რძე, ჩავუშვათ გამზადებული ნარევი და ვხარშოთ მანამ, სანამ ფქვილის სუნი არ გაქრება.